Un ROMÂN s-a ÎNTORS să INVESTEASCĂ în ţară, după 10 ani de Germania. El transmite următorul sfat: „Români din DIASPORA, nu vă întoarceți acasă”

0

Românul nostru se numeşte Andrei Beldean, este din Alba Iulia şi împlinise 10 ani de muncă în Germania. Fiind mereu cu ochii pe România, a văzut în presă, faptul că GUVERNUL ROMÂN face apel ca români să se întoarcă şi să investească în ţara lor, bănuţii strânşi cu trudă prin străinătate.

Crezând că anii au trecut şi lucrurile s-au mai schimbat în bine, şi-a strâns “lucrurile” din Germania şi călare pe maşina lui, a făcut cale întoarsă spre ţara natală, cu gândul că mediul de afaceri este propice dezvoltării unei mici afaceri.

Nici nu a venit bine şi acum după numai câteva luni, vrea să plece înapoi, nu înainte să dea un sfat oricui se gândește să revină în țară: „Nu vă întoarceți acasă, în România! Nu merită să vă investiți banii aici”, scriu cei de la ziarulromanesc.de

Tânărul Andrei Beldean, din Alba Iulia, după 10 ani de muncă în Germania, s-a întors cu ceva bani și a hotărât să își deschidă o mică afacere în orașul natal. Mai bine spus, a deschis o spălătorie auto, dar a fost îngenuncheat de birocrația românească. Pentru o simplă spălătorie auto.

“Abia am o lună de când am deschis și deja am avut control de la ANAF care m-au și amendat din prima, m-au descurajat total să mai angajez persoane și m-au pus pe gânduri să închid firma. Statul român spune că sprijină tinerii și pe toți care vin din străinătate să investească în țară.

Sprijinul e ANAF-ul pe tine după prima lună și nu oricum. Nu avertismente, direct amenzi. S-au legat de niște chitanțiere de care nici contabilul nu știa că nu avem voie să le folosim”, a povestit Adrian, pentru Ziarul Unirea.

“Intenționam să mai deschid și o cafenea, dar mă descurajează statul român care nu ne ajută să mergem pe calea cea dreaptă și ne amendează aspru. Mă gândesc să vând tot ce am în România și să merg să investesc în Germania unde mi se oferă toate condițiile pentru a munci, a trăi și a mă bucura de viață”, mai spune tânărul dezamăgit.

„Români din diaspora nu vă întoarceți acasă, în România! Nu merită să vă investiți banii aici. Țările europene sunt mult mai bune pentru a investi și a deschide o afacere”

“Aici nu veți găsi ajutor, tot ce se spune despre ajutoarele care vi le dă statul pentru a vă întoarce sunt minciuni. M-am întors în țară după 10 ani de muncă în strănătate, să deschid o afacere proprie. După 3 luni de la întorcere și doar o lună de când am deschis pot să spun că deja regret pasul făcut. Nu veniți în România! Aici ți se acordă atenție numai dacă ești dispus să le deschizi ușa cu plicul!

M-am întors să muncesc, nu să fur, nu să trăiesc din ajutor social, dar ca să muncești cinstit în România trebuie să plătești bani grei pentru șpăgi sau să ai relații.

În străinătate câștigam cinstit o pâine și aveam siguranța zilei de mâine, în România nu te ajută nimeni, nici măcar atunci când îți ceri dreptul tău.

Mesajul meu pentru românii din diaspora care încă se mai gândesc să se întoarcă acasă și să investească, este să nu o facă. Aici plătești doar taxe și impozite, investești tot și ești furat și mințit de statul român. Rămâneți acolo unde sunteți, că vă e mai bine!”, este mesajul lui Andrei Beldean pentru românii care vor să se întoarcă în țară.